Publicitate
   Nodul simplu


cum se face nodul simplu la cravata
Invata sa faci nodul simplu

 

   Nodul dublu simplu


cum se face nodul dublu la cravata
Invata sa faci nodul dublu

 

   Sondaj
Unde o sa porti cravata?
Ceremonia de absolvire
Interviu sau servici
Nunta
La o receptie
In alta parte
Nicaieri, sunt doar curios!
  
pollcode.com free polls
   Nodul Windsor


cum se face nodul windsor la cravata
Invata sa faci nodul windsor

 

   Nodul jumatate Windsor


cum se face nodul jumatate windsor la cravata
Invata nodul jumatate Windsor

 

   Nodul mic


cum se face nodul mic la cravata
Invata sa faci nodul mic

 

   Nodul incrucisat


cum se face nodul incrucisat la cravata
Invata sa faci nodul incrucisat

 

   Publicitate

 

Cum se face nodul clasic la cravata

Nodul simplu sau nodul clasic de cravata reprezinta cel mai des intalnit si cel mai simplu de facut nod la cravata. Se face si se desface foarte usor. Nodul simplu se potriveste la marea majoritate a cravatelor si la majoritatea gulerelor de camasa.
In continuare vom invata impreuna cum sa facem cel mai simplu nod la cravata.

Nodul simplu la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si sa tine cu partea lata in stanga. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 - 2 ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).
Se trece fata cravatei peste coada, asa cum se vede in imagine. In acest moment, fata cravatei se afla in partea dreapta iar coada in jos.
Nodul simplu la cravata, pasul 2 Pasul 2: Se trece fata cravatei pe sub coada, infasurandu-se in jurul acesteia, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla in stanga.
Nodul simplu la cravata, pasul 3 Pasul 3: Nodul la cravata se continua cu infasurarea fetei cravatei peste coada, prin partea din fata, pana cand ajunge dinnou in dreapta. In acest moment, fata cravatei se trece prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului), asa cum se vede in imaginea alaturata. Dupa acest pas, fata cravatei ramane in sus.
Nodul simplu la cravata, pasul 4 Pasul 4: Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior, prin infasurea fetei in jurul cozii, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.

Nodul simplu la cravata, pasul 5 Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).
Pasul 6: Ajuta-ti prietenii de pe

Cand se face un nod de cravata simplu, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nodul trebuie sa se imbine bine cu gulerul camasii. Nodul nu trebuie sa fie ascuns, dar nici nu trebuie sa iasa f. mult in evidenta.
  • Cravata (partea mai lata) trebuie sa ajunga la jumatatea centurii. O cravata prea lunga sau prea scurta este neaspectoasa. In cazul in care la prima incercare, cravata a iesit prea lunga sau prea scurta, desfaceti nodul complet, ajustati si repetati instructiunile de facut nod la cravata prezentate mai sus. In cazul in care cravata continua sa fie prea lunga, va sugeram sa faceti un nod dublu la cravata.

  • Invatati sa faceti nod la cravata: nodul simplu, nodul dublu, nodul Windsor, Jumatate Windsor, nodul mic, nodul incrucisat pe intelesul tuturor.
    Contact: Lucian Preda